Com reduir els consums

Sigui quina sigui la nostra situació econòmica i la contractació d’aigua i energia que disposem, sempre podem reduir el consum i per tant la despesa amb certs coneixements i bons hàbits. Prendre cura de petits costums diàries pot fer la diferència entre un consum alt o baix.

Utilitzeu només l'aigua, l'electricitat i el gas que necessiteu: la vostra butxaca i el medi ambient us ho agrairan.

 

Reduir el consum d'energia a la llar

Per on se'n va l'energia?

El consum d'energia d'una llar urbana de 3-4 persones a Catalunya pot ser d'uns 7.200 kWh/any, repartits a mitjes en electricitat i gas.

D'aquest consum, aproximadament un 40% es deu a la calefacció, un 20% a l'aigua calenta, un 20% als electrodomèstics, en especial el frigorífic, un 10% a la cuina i la resta a l' il·luminació i refrigeració.

Tinguem cura dels grans consums i dels petits.
Els standby (consum d'aparells endollats sense tenir ús) pot arribar al 2% del consum total.

Podeu consultar els consells d'estalvi o obrir i descarregar la "Guia pràctica per a l'estalvi energètic a la llar", en la que trobareu un recull de consells d’estalvi d’energia, així com un resum d'informació dels ajuts i optimització de la factura elèctrica.


Reduir el consum d'aigua a la llar

Reduir el consum d'aigua a la llar

Per on se'n va l'aigua?

La mitja de consum d'aigua a l'àrea metropolitana és de poc més de 100 litres per persona i mes. Si passem del segon tram a la factura, ja hem de considerar de reduir el consum. Un petit estalvi diari pot suposar un gran estalvi a la factura.

A un habitatge els principals consumidors d'aigua són el vàter, les banyeres dels petits, les dutxes llargues i les rentadores, si en fem moltes.

El consum d'aigua calenta, a més, suposa consum d'energia.

Podeu consultar els consells d'estalvi o obrir i descarregar la "Guia pràctica per a l'estalvi d’aigua a la llar", en la que trobareu un recull de consells d’estalvi d’aigua, així com un resum d'Informació dels ajuts i optimització de la factura de l’aigua.